Home > Latest Interest, Luahan, r-t-kel, wsifz > moved to DiGi

moved to DiGi

:+: January 27, 2009 :+: Leave a comment Go to comments
DiGi

Selepas survey selama beberapa minggu dan beberapa kali merubah fikiran akhirnya kitaorg telah membuat pilihan (hope pilihan yang terbaik ar) untuk bertukar ke DiGi.. Dengan kemudahan MNP (Mobile Number Portability) maka dapatlah kitaorg mengekalkan no yg sedia ada kepada Digi.. tu pun setelah membuat bebrapa urusan yang leceh, antaranya:-

a) Membetulkan nama yg diregister pada prepaid yg sedia ada agar betul2 mengikut ic

b) membuat surat untuk membenarkan no telefon postpaid supplementary ditukarkan ke nama lain dan menjadi main line

c) menukarkan registeration nama pada postpaid menjadi nama yg sama.

Namun xsemudah tu sebab selepas je siap tu ada plak masalah lain.. salah satunya, Digi cakap registration not success sebab photostat ic not clear.. adoi.. macam2 maslah btul.. give up wat pertukaran kat KLCC.. sebab tension, g try wat kat rawang.. pkul 2++ gi register ape semua, malam tu terus dah bleh pkai.. wah! cepat la plak..  terus rasa gembira,..

Pakej yg menarik minat kitaorg berbanding postpaid yg lain ialah pakej:

Digi 1 Family Plan

Digi 1 Family Plan

Kenapa kami membuat pilihan ini adalah kerana

kelebihan pakej ini yang tidak meletakkan sebarang cap (limit)  untuk free call and free sms/mms

berbanding pakej celcom 1+5 (40 jam cap free) dan maxis family plus (16 jam cap). Kekurangan plak, seperti yg kita tau yang Digi xde 3G dan pakej 1 Family ni free call & sms/mms hanya utk dari main line ke supp and vice versa.. supp ke supp xfree yerk.. huhu..

Kepada yang call kat no maxis kitaorg (0123xxxxxx & 0127xxxxxx) dan terasa mahal walaup dri maxis harap faham yerk yg no tu skang dah menjadi no Digi.. hehehe..

moved to smarter choice.. semestinya DiGi

  1. ajan
    :+: January 27, 2009 :+: at 9:05 pm

    wahh….dh laama pki..br update erk.. Hehe… Nway… Ade mase lak erk update blog… Oh,, lupe … U kan cuti… 1week lak tuh erk… Jeles2..sok i keje…n sok ade audit frm petronas.. Pray 4 us k…

  2. anns
    :+: January 28, 2009 :+: at 2:05 pm

    ciss..aku tertipu ngupenye..seb baek flat rate call to others provider..so, xrse mahal la..tp bukan ade limit gak ker pkai DG?

  3. anon
    :+: February 21, 2009 :+: at 9:18 pm

    haha..celcom lg best la..aku pakai dr form 4..dh 8 taun..coverage ok je..digi mmg kantoi la coverage..bkn satu msia pun..celcom mmg flatrate..digi bt no limit tu so sesuai utk org yg berkepit je..ah..silap2 utk org kapel je..hehe..1+5 mmg ada limit sbb ramai yg join..maxis xramai join terus bt limit…digi xramai join terus kena bt pcuma..its bout time dia nk letak limit gak tu..klu nk bt line just utk awek better pakai 1+5 coz dua2 acc jd supplement so charge bulanan hanya RM6-7 sorg..kira ok la tu banding RM30..lagi satu xyah tukar no,bt je yg baru..kekal kan no hp kena charge bulanan laa..kompeni tepon mana nk bt suma pcuma..now its not time to change but time to think..

  4. :+: August 10, 2009 :+: at 6:02 am

    Buat duit dengan blog!

    Dapatkan pakej lengkap kit blogger sekarang sebelum terlambat!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: