Home > Luahan, wsifz > APM Plastics @ Bukit Beruntung!

APM Plastics @ Bukit Beruntung!

:+: November 9, 2008 :+: Leave a comment Go to comments
APM

APM

APM Automotive. Tu lah tempat keje pertama zizul. Bermula sebagai seorang pelajar praktikal di bahagian APM Plastic Injection, jodoh dgn APM berpanjangan bila ditawarkan menjadi Prod Engineer di APM Plastic Extrusion.

Bulan November ni dah masuk bulan ke-3 keje kat APM ni. Mula2 keje aritu punyalah bosan, ternyata dua kilang ni berbeza (injection&Extrusion) dari banyak segi, terutamanya dari segi persekitaran keje.  Kat extrusion persekitarannye lebih rilek dan kemudahannya kurang, kat sini orang xsibuk kesana kemari membuat keje, semua nampak rilek je. klu kat injection semua orang nampak sibuk dan seolah2 berlari, bak kata salah seorang pekerja tu, rilek bermaksud downtime. hehehe.

After beberapa hari kat extrusion barulah tahu kenapa kilang tu agak rilek, ini disebabkan oleh mesin kat situ automatik, xmemerlukan pengawasan setiap masa dari operator. so, walaupun xde org jaga mesin tapi mesin tu tetap menghasilkan barang, takde downtime. Kat extrusion downtime hanya berlaku apabila mesin rosak ataupun ada masalah dengan material.

so far keje kat sini ok… tapi quite pressure.. kena kejar dengan customer. Huhu

to be continue.. hehe

Categories: Luahan, wsifz Tags: , , , , ,
  1. ajan
    :+: November 10, 2008 :+: at 8:57 am

    wahh.. apm… 2thn kje.. cr tmpt laen la ek..

  2. .m.e.e.j.a.n.
    :+: January 7, 2009 :+: at 12:22 pm

    uik..keje kt APM ke..huhu..
    kt rawang lg la ek..aritu time prektikel xnmpk pon muke incik kt sane..heheheheh..wah,skang da jd engineer.mst best..
    btw,gudlak n all the best..
    hepi new year..=D
    kawen jgn lpe jmp0t!!!

  3. :+: February 6, 2009 :+: at 10:51 am

    salam…dapatt gak praktikl kat sana…bulan 4 ni satrt

  4. :+: February 8, 2009 :+: at 8:36 pm

    owh.. bagus2.. nanti dah dapat tau dapat g department mana, under sape bleh la bgtau.. huhu

  5. :+: March 18, 2009 :+: at 7:57 pm

    alhamdulillah…sy pun baru dpt call dr apm pg td…dapt gak tempat praktikal…huhu…
    ingatkan x dpt ritu…submit application skali ngan acai. dia dpt reply januari lg dah.
    kalo kena sama department, sila bg tunjuk ajar yek=)

  6. :+: March 31, 2009 :+: at 3:32 am

    hey..bestnyer..saya pun dpt praktikal bln 4 ni kt apm plastik rawang..selamat bkenalan ler faiz and acai..saya farhanna

  7. :+: March 31, 2009 :+: at 10:41 pm

    hope ada la salah sorg dr korang nnti duk bawah aku.. leh la tlg aku wat kaizen.. nnti jupe kak fida cakap nk duk kt extrusion plant tau.. nk dukl kt production.. hahaha

  8. kechik
    :+: April 9, 2009 :+: at 7:43 pm

    hait..saya duk extrusion ler..under CIS..mcm pmh dgr siti sebut nama zizul ni

  9. hafiz
    :+: May 23, 2009 :+: at 6:34 pm

    acai pn ade.
    ak pn ppcd gak

  10. :+: May 24, 2009 :+: at 10:22 pm

    kechik = farhana ke? hafiz ppcd mana? injection? or mmd PU?

    • Anonymous
      :+: October 20, 2009 :+: at 12:28 pm

      kenal zuriati fujiseat?

  11. DiLa
    :+: May 31, 2009 :+: at 10:22 am

    askum,,,
    apm??
    sya dpt intern ctu jgak,,,
    tgh bulan 6 ni masuk,,,
    srabutnya,,,
    hahah

  12. kechik
    :+: June 5, 2009 :+: at 8:11 pm

    ye ler tu kechik=farhanna..heee

  13. ridzuan
    :+: October 7, 2009 :+: at 1:25 pm

    salam..sy pown dpt gak praktikal kat cni..bln 12 nie msok..bole sesape citer cket psl pktikal kat cni?

  14. aku
    :+: October 11, 2009 :+: at 9:34 am

    i plak… nak resign. dok kat production best kot…
    tp kt office lain lak citer nyer

  15. Anonymous
    :+: October 20, 2009 :+: at 12:25 pm

    sesape kenal zuriati

  16. Anonymous
    :+: October 20, 2009 :+: at 12:58 pm

    kenal zuriati fujiseat

  17. :+: October 22, 2009 :+: at 2:27 pm

    zuriati fujiseats xkenal ar.. kenapa dgn dia? dia duk department ape? skali dgn sape..

  18. Anonymous
    :+: July 30, 2011 :+: at 8:51 pm

    ko org tu bdk baru nk blahjr kan buat lat cra nk belajar mangkok btul la ko orag ni

  19. Hussein
    :+: May 30, 2013 :+: at 1:43 am

    Fghgftyvgh

  20. Hussein(inj)
    :+: May 30, 2013 :+: at 1:47 am

    Sy dh brhnti….

  21. Hussein(inj)
    :+: May 30, 2013 :+: at 1:54 am

    Sy mula keje tahun 2007 hingga 2013 di inj sebagai leader…ramai kwn2 sy…terutama skali azmi,roslan,ahmad….skrg sy keje kat terangganu….

  22. Anonymous
    :+: December 30, 2014 :+: at 2:31 pm

    mcm mner nak dapat kerje kt apm…tlg plsss

  23. Anonymous
    :+: August 30, 2016 :+: at 8:14 pm

    w

  24. Anonymous
    :+: August 30, 2016 :+: at 8:47 pm

    saya 6 hb 2016 iv di sna RWANG,atas pda prgram SHRDC SHAH ALAM,apa apa yg dprlukn brthu pm whtspp 0172210453

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: