Home > Luahan, r-t-kel > Cinta

Cinta

:+: January 25, 2008 :+: Leave a comment Go to comments

Penat ak mencari ape sebanarnya cinta, untuk dimuatkan dalam blog ni.. tapi xjupe.. so ak pun decide untuk menterjemahkan sendiri ape itu cinta..

cinta, satu perasaan sayang yg amat dalam terhadap seseorang,
perasaan yang bukan dipaksa atau boleh dirancang,
bila kita menyayangi seseorang itu, pasti kita kan lebihkan orang tu lebih dari org lain,
dan  lebih  dari diri kita sendiri..

Cinta juga kadang menyiksakan, membuat hati menderita,
Namun ramai yang tidak menyedari pabila melihat org yang kita cinta sudah cukup untuk membuat kita gembira.. TAPI kegembiraan ini tidak kan tahan lama jika sesuatu yang kita korbankan itu tak dihargai, mlah dihina dan dicaci..

Categories: Luahan, r-t-kel
  1. anakkawi
    :+: January 25, 2008 :+: at 6:17 pm

    CInta? Membahagiakan org yg dicintai lebih bermakna dr meminta2 cintanya…

  2. :+: February 5, 2008 :+: at 11:49 am

    cinta? aku suke bila kau jatuh cinta dngan aku.. hahah

  3. :+: February 5, 2008 :+: at 12:50 pm

    a true luv requires no words =p

  4. mencari cinta
    :+: February 9, 2008 :+: at 1:05 pm

    cinta mmg sesuatu yg indh bgiku…
    tpi ak sering tewas…
    memiliki cinta sejati adalh yg pling diidmkn..
    oh cintaku! dimana dikau…??????

  5. :+: February 9, 2008 :+: at 3:55 pm

    Janganlah mencari, sebab xkan djumpa.. kerna tiap kali jumpe kita akan rasa itu bukan cinta sejati.. sebaliknye hargailah apa yang kita ada.. mencintailah seperti mana ingin dicintai…

  6. ayu
    :+: March 19, 2008 :+: at 9:40 pm

    cinta bnda yg mnyakitkn ble hbgn trsbut diputuskn scara tiba2..rsnye cm tak nk bercinta lg..coz fobia ngn ape yg penah berlaku pada aku dl..nie sume gara2 halangan dr kluarganya..pe slh aku tah smpi diorg xsuke kt aku..aku hope pasni klu korg nk brcinta,bercinta la tp jgn 100% korg syg kt dia smpn sparuh utuk diri korg..coz nnt klu dtnggalkn xdela frust menonggeng cm aku nik..huuu…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: