Home > Latest Interest, moViE @ wayang > Kala Malam Bulan Mengambang

Kala Malam Bulan Mengambang

:+: January 17, 2008 :+: Leave a comment Go to comments

Cite ni kitaorg tgk untuk menghilangkan bosan.. cite ni arahan Mamat Khalid, dilakonkan oleh Rosyam Nor, Farid Kamil, Umie Aida… Cite ni dia wat style orang time dulu2.. cite zaman hitam putih, ala2 P.Ramlee. Cite ni memang hitam putih dari awal sampai abis, xde kaler langsung, ada kaler time starting iklan2 tu je.. hehehe.. Mengisahkan Rosyam Nor, seorang bekas wartawan (kena pecat sebab xde berita yang best) yang pergi ke kampung terpencil utk mendapatkan serta menyelesaikan misteri tentang kehilangan penduduk kampung tiap kali bulan mengambang, cite ni macam cite hantu, tapi xmenyeramkan langsung.. ROsyam Nor pandailah gak wat lawak, ada gak la tergelak, tapi quite boring sebab jalan cite dia amatlah perlahan, dan plain je.. lawak dia pun cam static je.. Klu tgk cite ni, korang akan tergelak jap, pastu tertido.. hehehe.. klu rasa sayang duit, xyahlah g tgk.. daripada 5 bintang yang bersinar kitaorang dapat bagi 2 bintang(malap je) jerr…

ni trailer cite Kala Malam Bulan Mengambang :

  1. HANAMI
    :+: March 20, 2008 :+: at 5:55 pm

    apedaa..citer dia best ape. lain dr yang lain tau.. lau kata cam tu mcm mn nak naikkan taraf filem malaysia. x sokong filem tempatan langsung uhh

  2. sayup
    :+: March 21, 2008 :+: at 1:31 pm

    SUH BUDAKNI WAT FILEM TGK BEST IDAK.. HAHAHA

  3. dibot
    :+: December 5, 2008 :+: at 11:59 pm

    sedap cite nih tapi aku nak tau mane nak dapat lagu ” aku dimata kamu” ni? susah bona nak download…..tolong la den ni ha

  4. wsifz
    :+: December 6, 2008 :+: at 10:00 am

    cite ni pelik… menang byk award… knp ek? dh bosan sgt tgk cite sepesen jer jln cite die.. cita KBM ni laen sket.. tp ngnt ok ble tgk..conclusion: KBM xbes.. .

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: