Cloverfield

:+: January 17, 2008 :+: Leave a comment Go to comments

Fuh! punyalah semangat nak tgk movie.. siap ajak kawan2 ramai2 lagi nak tgk.. abis dy, aswhat, hanis, syifa, huda, wanie n tunangnya utk g tgk sama2.. siap beli tiket awal2.. ingat nak duk ar sembilan orang dekat2 je semua, tapi akak jual tiket tu kata xleh 9 org duk dekat2.. kena pisah.. pas bodek2.. dia kasi gak duk sebaris, tapi terpisah satu group hujung kanan, satu lagi kiri (padahal tengah2 tu xde pun org nak duduk)..

Cite ni mengisahkan ada raksasa menyerang new york.. dia wat cite ni cam rakaman terakhir orang yg melihat kejadian tu.. semua scene adalah rakaman guna handycam.. pening kepala nak tengok cite sebab kamera xtentu hala cam orang xreti nak ambik video.. adalah scene yang best, tapi time scene yg mendebarkan je, cam tunjuk lantai (konon2 org tu cuak la).. pastu cite ni ibarat xde ending.. tetiba je abis.. punyalah bengang tgk, sampai ada yg tgk cite tu tepuk tangan, sebab ntah ape2 punyer cite.. cite dia XBEST lgsg!!! diulang XBEST! daripada 5 bintang, kitaorg kasi 1 bintang yang malap dan kelam.. 0.5 bintang pun ok.. DON’T EVER WATCH IT! juz a waste of money! trailer tgk cam ok, tapi cite sebenar xbest lgsg.. klu lah cite melayu yang wat camni, mmg org kutuk2.. huhu.. menyesal lak kitaorg g malam2 tgk cite ni, dah la tgk time demam, makin teruk demam tgk cite ni.. hehehe..

trailer cite ni:

p/s: Jangan mudah terpedaya dengan trailer ni.. hehehe.. pada yang xcaya tu, bleh la cuba tgk gak..

  1. :+: January 18, 2008 :+: at 12:28 pm

    mmg xbes.. zizul smpi rs nk muntah,, pening2.. hehe.. nyesal tp ok laa sbb xngntok tgk.. xplain pon but the story is very bad… idea yg ntah ape2.. tpkan kalu cite mly wt cmni sure cm kartun je.. xreal.. ni at least sound effect die mmbuatkan mata nie bukak dgn luasnyer..

  2. ivan comei
    :+: January 19, 2008 :+: at 9:57 pm

    serius!!.. setuju sgt2!!… cite cloverfiled tu cm haram.. x gune btul.. tgk trailer nampak la cm best.. dlm kepale dh bleh agak2 dh sound efek die msti ala2 transformer punye.. tp bile tgk kt wayang, mmg x layak dpt bintang langsung laa.. huhuhu… seb baek la pakai student card, dpt la harge tiket murah sket.. tu pun dh rase cukup membazir.. huhuhuhu.. =P

  3. ivan comei
    :+: January 19, 2008 :+: at 10:00 pm

    serius!!.. setuju sgt2!!… cite cloverfield tu cm haram.. x gune btul.. tgk trailer nampak la cm best.. dlm kepale dh bleh agak2 dh sound efek die msti ala2 transformer punye.. tp bile tgk kt wayang, mmg x layak dpt bintang langsung laa.. huhuhu… seb baek la pakai student card, dpt la harge tiket murah sket.. tu pun dh rase cukup membazir.. huhuhuhu.. =P

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: