Besday Present

:+: June 23, 2011 :+: Leave a comment

16.06 aritu my besday.. Best tgk fb ramai org wish.. Thanks to all yg wish sampai ada yg salah wish besday ajan.. Hehehe..
Special thank to abg iszani, kak zara n ilhan tuan tecik yg bagi adiah! Pandai btul la bagi adiah! Mmg tgh cari belt.. Dapat belt plastic ala2 org men golf sgt best! Stylo jer rasa.. Hehehe

Hadiah dari wan no ajan kena tggu gaji.. Heehe
20110623-054958.jpg

Categories: Latest Interest, Luahan Tags: , ,

Life Story

:+: May 1, 2009 :+: 4 comments

our life story, an open diary @

www.wsifz.com

now also at blogspot

:+: February 7, 2009 :+: 1 comment

kami sekarang dah ada new webblog!  http://wsifzmemories.blogspot.com/ Blog yang ni dihost kat blogger@blogspot… tetiba beralih angin menggunakan khidmat blogspot.. TETAPI kami xdelah bercadang untuk menutup blog wordpress ni.. sayang beb.. dah lama menggunakan khidmat wordpress ni, up to 2 years already.. dengan jumlah pelawat average 100-200 per day, it is a waste if we stop it.. so camne? after discus2 we have decide! This wordpress blog will remain! but it will use to share our peveret songs, quote and anything else yg berkaitan dengan sesuatu yg kitaorg ske.. hehe..

blogspot lak? we have already named it wsifz ~ an open diary ; so bersesuaian dengan namanya.. kitaorg menggunakan ia untuk menulis luahan, berkongsi rasa dan memori yg dilalui.. huhu!

~ wordpress.. dun worry, we’ll never leave u.. huhu ~ Blogspot! here we come! hehehe

wsifz ~ an open diary

moved to DiGi

:+: January 27, 2009 :+: 4 comments
DiGi

Selepas survey selama beberapa minggu dan beberapa kali merubah fikiran akhirnya kitaorg telah membuat pilihan (hope pilihan yang terbaik ar) untuk bertukar ke DiGi.. Dengan kemudahan MNP (Mobile Number Portability) maka dapatlah kitaorg mengekalkan no yg sedia ada kepada Digi.. tu pun setelah membuat bebrapa urusan yang leceh, antaranya:-

a) Membetulkan nama yg diregister pada prepaid yg sedia ada agar betul2 mengikut ic

b) membuat surat untuk membenarkan no telefon postpaid supplementary ditukarkan ke nama lain dan menjadi main line

c) menukarkan registeration nama pada postpaid menjadi nama yg sama.

Namun xsemudah tu sebab selepas je siap tu ada plak masalah lain.. salah satunya, Digi cakap registration not success sebab photostat ic not clear.. adoi.. macam2 maslah btul.. give up wat pertukaran kat KLCC.. sebab tension, g try wat kat rawang.. pkul 2++ gi register ape semua, malam tu terus dah bleh pkai.. wah! cepat la plak..  terus rasa gembira,..

Pakej yg menarik minat kitaorg berbanding postpaid yg lain ialah pakej:

Digi 1 Family Plan

Digi 1 Family Plan

Kenapa kami membuat pilihan ini adalah kerana

kelebihan pakej ini yang tidak meletakkan sebarang cap (limit)  untuk free call and free sms/mms

berbanding pakej celcom 1+5 (40 jam cap free) dan maxis family plus (16 jam cap). Kekurangan plak, seperti yg kita tau yang Digi xde 3G dan pakej 1 Family ni free call & sms/mms hanya utk dari main line ke supp and vice versa.. supp ke supp xfree yerk.. huhu..

Kepada yang call kat no maxis kitaorg (0123xxxxxx & 0127xxxxxx) dan terasa mahal walaup dri maxis harap faham yerk yg no tu skang dah menjadi no Digi.. hehehe..

moved to smarter choice.. semestinya DiGi

fav skrip mereka utk sy…

:+: January 21, 2009 :+: 5 comments

sj nk crite al-kesah ‘bbdak’ tktsb nie..

sentence yg sy rs hanya kt tktsb saje sy akn trima ayt mcm tuh.

en zul– eh, mane anak boss td?

en yus– eh ajan, nk blk dh?..eh lantak laaa..ni kilang bapak ak punyer!!! (die yg tanye..die yg jwb)

en aizat–papa (en. wan) xdtg ke jan? mane papa ni? (tp ble my dad ade, trus pggl en wan..keh2..)

cik b–nyela..afzan kan anak bos..tu yg die dpt komp br tu..(merajuk kot sbb die gune komp yg berabad dh…)

en tj– (when introduce ngn clients) ni anak en wan..afzan.. (ade ke knlkan sy mcm tuh..adoiiiiiii..tertekan2..)

en sam–jgn bising2..nnt die report kt en wan..abes kte kene pecat..(xde maknenyerrrrrrr)

tp..ayt2 mcm ni dh mula berjangkit kt clients..

clients–eh,ni la anak cik wan kan..– oh, yg ni bos kecik…–

and me..

—perasaan yg sgt xbes..rs nympah pon ade..tp hakikatnyer mmg mcm tuh…so bia je laa..tp ade gak tersasul pggl my dad en wan..trus my dad tgelak.. mayb quite weird la tetiba ank die 24thn ni pggl die en wan.. hehe..

ble blk umh pulak,my dad akn tanye soklan..

–bila unit projek Cili Padi nk deliver?

–ape status projek ni..

then,bile ade meeting ngn client and die xde kt ofis..die akan msg sy dan tanye>>

–macam mana meeting projek Kumang n Tgga Barat? after discus die nk ape?

klu tersilap jer.. terpakse tebalkan telinga…kah2..tp sy dh besa tebalkan tlinga nie..so not a prob la..

kalu ttiba blk awall..6.30 smpi umah…

–eh, awal blk ari ni? xde keje ker?? (mmg xde keje pon.. kalu ikut kan lg awal bole blk tp terpakse pura2 duk kt ofis spy smpi umh lewat sket..kah3)

…act time ni pon xde keje gk…tu yg bole update blog.. haha.. semua kje dh dibereskan..melopong je laa tgk blog nie..=) + my dad out station.. =)

Categories: Luahan, wsifz

seketika..memori d’ito

:+: January 16, 2009 :+: Leave a comment

last nite, huda ttiba jer call..igtkan nk bgtau gud news..upenyer nk abeskn crdt.. bole plak cmtuh..

bes gler borak ngn membe lame kt ito nie..ngn die ni dh lama knal..since mtrx kmns lg..but xreally close la on dat time..senyum2 gitu jer..1st yr 2nd sem..br la mesra..tetiba terigt zaman ito..kitorg sll borak2..ngn yana joe..hani..kema..kalu borak tuh smpi 3 4 pagi..xpenat pon..kalu bab study..xsmpi sejam dh terlelap..1st yr sgt bes..siap sewa kete g jb..sib baek yana tau bw manual..ape lg.. die laa jd driver kitrog..=P

penah skali tuh kema nk try drive manual..bapak kecut perot..dh la time tuh ade lori besar..mmg byk b’doa la tyme tuh..hehe sib baek nx rnr xla jauh sgt..(tp time tuh rs jauh gler!!)..penat sgt..tp syokkk!

2nd yr..bes gk.. tp memori dgn si dia yg pencurang..so xperlu la nk cite sgt time 2nd yr nie..ehhe..

3rd yr, kitorg decided nk wt 1 project..development board.. huda wt programming..i wt hardware..fuhh..sib baek ade ajijul yg baek hati lg budiman yg byk menolong wt hardware dev board tuh..time tuh rs sgt bsyukur la ade azizul..pastuh bersyukur gk ade huda yg xserabutkan kepala..hehe..cz huda ni style die relax jer..tu yg bes tuh..

normally kalu wt any subject project, sure group ngn huda n kema.. cz dorg ni superb..ahah.. sy sekali lg goyang pinggul je laa.. haha..tyme present, sure2 hudanyer..kan2..

ble pk2 blk.. sy nie bertuah gk dpt kawan2 yg sgt baek..dorg ni kalu minta tlg sgt senang..xbkira..pastuh dpt bf like azizul yg sgt sporting (yeker?).. =P

latest news dr huda, die nk g interview kpm..jd lecturer membe ak nie.hopefully lpas la interview tuh..

Categories: Luahan, wsifz Tags:

bilakah?

:+: January 3, 2009 :+: 6 comments

oh e71, dh lama ak menuggu dirimu..

hingga ak tidak lena tido..

asyik termimpi2kan kamu..

ak tahu e71, dirimu bknla sesempurna tytn htc..

yg dpt disentuh2..

engkau… hanya boleh dipicit2 shj..

tp ak rela.. rela utk memilikimu e71..

hadirlah dlm diri ini..

akn ku menunggu mu.. tanpa mengira kulit mu,

hitam..kelabu asap..putih.. itu tidak penting..

apa yg penting adalah seadanya kamu..

hadirlahhhh

hadirlahhhh

Categories: Latest Interest, Luahan